Grattis Emilie

Tack för alla kort och gratulationer! Nu är jag närmare 30 än 10 som Sofie ser på det. Hittills har jag firat med att sova alldeles för länge, gick och köpte godfrukost och nu lyssnar jag på radio. Perfekt dag! Tror jag ska få lite god mat lagad till mig och sedan ska jag möte lite vänner inne i stan ikväll. blir mys pys

alla hjartans dag

Sa var det alla hjartans dag igen da, vilket jag har spenderat hela dagen i sangen men en huvudvark fran hellevete. Den borjade igarkvall och haller i sig an. Men den borjar bli battre pa dagen idag kunde jag knappt sta upp. Blivit kvar i Stratford hela dagen eftersom jag inte haft nagon energi att ta tva bussar hem och inte vilja slosa pengar pa tunnelbana. Nu sitter jag helt ensam framfor oppna spisen och kollar pa VH1's  The Nation's Favorite Love Songs och dricker kaffe. Kan verka lite miserabelt men jag har det riktigt mysigt med klassiker som Bonnie Tyler, Take That och Celine Dion. Vantar pa att Simon ska komma hem fran jobbet med mat, men har beslutsangest over vad jag vill ata. Har inte atit ordentligt sen lunchen igar, da huvudvarken dodat min aptit, men jag tror det star mellan en kottbullsmacka fran Subway eller farsk tortellini. Kan inte ga ut och kopa nagot sjalv heller, da Phoebe precis gick hemifran och jag har inga nycklar.
Jag har faktist lite hemlangtan den har veckan. Eller inte hemlangtan men det forsta gangen jag ska fira min fodelsedagen utan familjen och jag vet att jag inte kommer komma hem nagot alls innan sommaren och den kanns valdigt langt borta. Men jag tror det blir en bra fodelsedag enda, Tarek ska laga lax med spenat till mig och sen ska jag val ha nat firande med mina vanner, vilket jag inte riktigt listat ut an. Karaoke star ganska hogt pa listan, annars blir det nog bara en forfest hemma hos mig och sedan till Macbeth som ligger runt hornet fran dar jag bor. Eller sa har jag en riktigt engelsk teaparty pa sondagen. Vi far se hur det blir.

jag är så jäkla körd...

... nu blir det att växla in julpengarna så jag kan käka lunch. kul.
Idag har jag varit på äventyr genom Londons mindre vackra delar. Industriområden, övergivna och nedgånga bostadshus och alldeles för många minderåriga med cigaretter som luktar fuffens. Men jag gillar det , det har sin charm. Skulle hämta upp ett paket åt en vän på posten, eller snarare på en av postens upphämtingskontor. I Sverige har man dem på ICA och andra behändiga och praktiska ställen. Här var jag tvungen att gå 25minuter från Stratford Station genom tunnlar och industrier då jag tillslut kommer fram till ett litet skabbigt bostadsområde, trodde jag hade hamnat totalt fel tills jag såg en liten röd skylt med "post office". Allvarligt talet så såg det ut att vara en tvättstuga eller liknande. Sedan följde en 1½timmes bussresa hem.

måndag

Så var det helt plötsligt måndag igen.. Hur fort kan tiden gå egentligen?? Hur som helst så är det äntligen en lugn kväll hemma och jag är helt ensamt, det händer i princip aldrig. Har lite dåligt samvete, för att jag inte varit hemma i princip någonting de senaste veckorna, eftersom det också betyder att jag inte städat eller gjort något husligt över huvud taget.
Det underbara brittiska vädret fortsätter dock. Ingen snö men idag har det regnat konstant hela jävla dagen. Och då menar jag inte att det har varit regnigt hela dagen, utan det har spöregnat utan paus hela dagen. När jag skulle gå hem från jobbet fick jag gå omvägar för att slippa vada.
Dessutom är jag totalt pank. Semester och födelesdag nästa helt utan pengar. YES!
Det bra är ju att det bara är 28 dagar i februari.

snö och slask

Nej anna, stratford ligger i zon 3, två stopp efter bethnal green :)

Nu har jag inte skrivit på jätte länge igen, men jag har faktist inte varit hemma på en vecka förutom några få timmar för sömn. Var ute och rände och dansade torsdag, fredag och lördag. Sedan på söndagen drog jag till Birmingham, eller snarare Wolverhampton, och gick och dåg bloc party. Fick VIP biljetter av min sambo, Minh, som spelade i förbanden. Det var Simons födelsedag och han kommer dessutom från trakten så jag gav den ena till honom så hade vi någonstans att sova också. Dock gick det inte riktigt som planerat. Nu har jag varit med om två snökaos i mitt liv. Alla mins vi 1998 med 1½ meter snö på två dagar. Men nu har jag varit med om 2009 nio också med ca: 1 dm på en dag. Hela England stod still i ett dyng för ynka 1dm, så jävla kul. Inga skolor öppna och inga tåg eller bussar. Visst förstår jag varför det blir så, när det inte finns några dubbdäck, rutskrapr knappt några plogbilar och ingen salt och sand till vägarna, men som svensk så känns det rätt sjukt endå. Men hur som helst så blev jag fast i Bimringham tills tolv idag och fick åka direkt till jobbet. Det var helt lätt värt det! Fick äntligen komma utanför london och äntligen två dagar ledigt irad från jobbet. Blev ingen extra dag dock efterom dom på grund av att jag inte kom in igår måste komma in imorgon då jag skulle vara ledig. Bodde hemma hos Simon, som jag har börjat dejta lite smått de senaste veckorna, så jag fick träffa hans familj och så. Fast det kan ju kännas lite väl att träffa hela familjen inklusive mormor och morfar när man bara träffats i ett par veckor. Speciellt hans morföräldrar som var som direkt ur en gammal brittisk film. Övre medelklass med rosa kashmir- tröja, konservativa som sjutton och ville veta allt om mina planer med livet (helst ville dom nog höra att jag skulle bli kirurg).

Konserten var hur bra som helst, även om jag saknade några låtar. Han dock inte se Minh spela eftersom även på vägen dit var vårat tåg över en timme försenat.Men jag har ju sett dem fyra gånger redan denna månad.
Jag har även fått den sämsta lönen sedan jag började jobba på office. Väldigt kul, speciellt när man har en roskildebiljett att införskaffa sig. 800 jäkla pund för en månads arbete, och min chef säger att han inte har tid att kolla om det är rätt. Jag är så trött och less på office och min jävla chef som inte kan göra något rätt eller ordentligt. Tror jag ska undersöka imorgon om det finns någon chans att bli förflyttad till den nya butiken som ska öppna bara någon kilometer från där jag bor.

Nu måste jag hoppa in i duschen, börjar åtta imorgon.

RSS 2.0