veckans bildspel



Som de ækta skandinaver vi ær så åkte vi till IKEA før lite julshopping. Adventsjulstakarna
var slut, men det blev gløgg, pepparkakor, julgranskulor, salt sill och lite annat smått och gott.
Och en NEGERBOLL.




En trudelutt i soffan




Simons avslutningsfest. Han drar tillbaka till Australien i några soliga månader.... inge anvundsjuk...





Ser svettiga och glada ut




virus

Anledningen att jag knappt skrivit på en vecka är att datorjäveln har fått virus. Skulle kolla på senaste Gossip Girl- avsnittet då massa nakna japaner som hade diverse aktiviteter för sig dök upp på min skärm, som därefter följdes av den klassiska blå skärmen. Duc håller på at fixa den åt mig men det går inte så fort för honom.
Idag är det bara tre veckor kvar tills jag kommer hem en snabbis :D PUSSEN

torsdag

Nu har pappa och grabbarna åkt hem. Det gick bra nmed spelingingar och allt ihopa. Nu ska ni få se mina blåmärken från vurpan i trappen som jag är mycket stolt över. Jag ser hård ut. Förresten så får ni alla därhemma se till att snön ligger kvar om 4v när jg kommer hem. Annars blir jag sur



Arm




Ärsel

♦ Emilies önskelista 2008 ♦

  • Varma mysiga tofflor
  • Svarta tights kan jag aldrig få för mycket av
  • Parfym, Diesel fuel for life eller Hugo Boss Intense
  • Underkläder behöver speciellt BH med tjocka kuddar, eftersom mina bröst försvunnit ännu en gång
  • Rött Läppstift
  • Nagelack i alla dess färger är alltid roligt
  • Hudvårdsprodukter
  • Skinnhandskar svartar
Okey nu får ni lite inspiration :)

namnsdag.

Idag har tydligen jag, drottningenm mormor och Elvie namnsdag. Farmor ringde precis och grattade mig. Jag lyckas aldrig hålla reda på sådant. Igår låg jag i soffan hela dagen, utslagen och febrig. Ingen feber idag men fortfarande ont i varenda körtel och muskel så höll mig hemma idag också. Kände dock att lite frisk luft behövdes så jag tog en frukost/lunch med Agnes i angel vid halv fem. Våra dygnsrytmer är fantastiska. Ska väl snart traska iväg med Duc och försöka hitta något att laga till middag. Mina pengar börjar sina eftersom jag lånat ut sammanlagt ca: 1000kr till vänner som jag inte fått tillbaka, vilket jag är lite irriterad på. Lånar man pengar så betalar man tillbaka när man får lön innan man gjort slut på dem igen. men men får väl se det som sparande till nästa månad då julklappa ska inhandlas. Lovade farmor att jag skulle skriva en önskelista, tror jag publicerar den här på bloggen om någon dag. Lite tråkigt att man blivit stor. När man passerat 20års-strecket är man liksom inte lika prioriterad på julen längre. Men men det är roligare också eftersom man faktist själv har pengar att spendera på julklappar. Nästa helg börjar julshoppingen,då lönen kommer. Ska även ta mig till IKEA och köpa glögg och adventsljusstake. Pappa sa att han skulle ta med sig pepparkaksdeg när han kommer ikväll, sen ska jag även försöka göra lite lussebullar. Det svåra är att dom inte har normal jäst här, men min huskock får hjälpa mig.

dålig dag

Den här dagen har varit katastrofalt dålig/sugig/hemsk men endå kan jag bara skratta åt det. Eller imorgon kanske. Agnes hade övernattning här så vi låg och kollade på film tills fyra tiden imorse. Blev ett marathon av Jonas Åkerlunds väldigt bisarra film Spun, How to lose friends and alienate people och Girl Interrupted. Älskar att ha bra ljudsystem och storbildskärm. Men tillbaka till min dåliga dag. Agnes stod i köket imorse och gjorde frukost och jag var sen som vantligt på morgonen och irrade omkring. Engelsmännen gillar ju heltäckingsmattor och speciellt i trappor. Den mjuka heltäckingsmattan och mina strumpor ger absolut ingen friktion alls så jag halkar på översta trappsteget, flyger raklång med benen framåt studsar någonstans i mitten av trappen för att sedan krascha rakt in i väggen nedanför trappen. Som "tur" är landade jag på vänstra skinkan och inte på ryggen eller svanskotan. Så nu har jag ett blått och svullen arsel och en blå arm. Gjorde sjukt ont så jag nästan grät. Agnes reagerade knappt då hon trodde jag tappade någonting och inte tappade mig själv i trappen. Hur som helst traskade jag sedan iväg till jobbet. Känt mig lite krasslig ett bra tag nu med förkylning som aldrig släpper utan går fram och tillbaka hela tiden. Men idag gick den verkligen fram. Varit påväg och svimmat flera gånger, runnit svett av mig fast jag haft gåshud och frysit, mina arbetskamrater tyckte jag såg ut som Tomatköttbullarna på Subway, svensk, röd, rund och svullen. Men får man gå hem, fast man mest i sitter i trappen och halvgråter av utmattning? nej nej. Fick vänta tills klockan sex då min översta chef gått hem så min andra chef kan skicka hem mig. En timme innan jag egentligen skulle ha slutat. Ska dock sjukanmäla mig imorgon och gå till doktorn. Har alldeles ont i lungorna efter veckor av hostande. Förhoppningsvis kör de lite prover på mig eftersom mitt immunsystem ännu en gång gått i botten.
Duc, min tillfällige sambo lagade mat til mig idag också men råkade tappa chilipullvret i kycklingsåsen. Dom säger ju att det är bra att äta stark mat för att få ut alla onda basilusker och skit, men nu ligger jag i soffan, kan inte röra mig för att det gör så jävla ont i skinkan, känns som jag ska dö varje gång jag hostar eller nyser och jag mår dessutom lite illa av mina chilirapar.
puss och hej



Chili med en touch av kyckling




Söndagsfika




Torsdagsutgång

negerbollar

Igår var det utgång med Agnes, Nicola och Robbie. Det var kul och en del överraskande saker hände som jag inte tänker skriva här. Några utvalda kan få veta om de frågar ;) Har varit ledig idag och bara hängt hemma. Sedan jag flyttade har jag blivit så tråkig. Trivs så bra hemma att jag inte orkar ta mig någonstans utan sitter hemma på mina lediga dagar. Grabbarna har dragit till Danmark nu för att avsluta sitt album.  Här kan ni lyssna lite på deras band Ignug.
Duc, Chaus bror ska bo här med mig istället i tå veckor tills de andra kommer tillbaka, så jag är inte helt ensam men har hunnit bli van att ha massa folk omkring sig hela tiden. Ikväll bakar vi chokladbollar och lagar kyckling och ska kolla på Sunes Sommar. Får se hur lyckat det blir utan dansk text, men det är ju inte så avancerad humor direkt. Tänkte lägga upp lite bilder på mitt hem men Agnes fick med sig min kamera inatt så det får bli en annan gång. På onsdag kommer pappa och på torsdag blir det dubbla spelningar med The Kills vid sju och Pappa och Mikes spelning vid elva. Kommer bli en mycket bra kväll känner jag på mig.

polarid

Förrästen så är jag sjukt sur på mina sambos för tillfället. Precis kommit ner från duschen och står och diskar, med håret i bakåtslick och glåmig i ansiktet. Helt plötsligt får jag en knack på axeln, vänder mig om och får en blixt i nyllet. En polarid jävla kamera. Idéen var att vi skulle ha bilder på oss på kylskåpet. Alla har coola roliga vilder med mössor och glasögon och jag är den feta hamstern i mitten. Kul jul som är mitt nya favorituttryck.

onsdag

Hänger i soffan nu och ska snart kolla på The Mask. Tror inte jag har sett den på en cirka tio år. FIck precis skäll av Fanny för att jag är dålig på att uppdatera bloggen. Så jag försöker skärpa mig. Hennes blogg kan ni kolla här. Imorgon blir det utgång med torsdagsklassikern Crown-Metro-Punk och på söndag en tripp till Brighton med mina gamla kollegor. Nu när man vistas i detta land i över ett år kan det ju vara kul att se någonting mer än London. Jag återkommer när jag har något intressantare att skriva.
På återseende!

hosta

Nu fick jag precis en kopp te med honung serverad till mitt rum. Tydligen trodde min sambo att jag var döende då jag hållt mig på mitt rum i flera timmar och allt som hört är ljud som låter som det kommer från än 100-årig kärring som rökt 50cigg om dagen i hela sitt liv. host host host.

hemmadag

Idag har jag varit ledig och inte gjort ett piss, förutom tvättat och äntligen packat upp mitt rum, så nu går det att gå in det och man behöver inte klättra över väskor för att komma till sängen. Skulle egentligen till ikea för att köpa ett stort lakan till min DUBBELSÄNG och lite god efterlängtad falukorv, men ingen annan varledig idag och inge kul att traska på ikea ensammen. Snart ska jag få mat. Känner mig lite som en princessa här. Jag betalar minst hyra, har eget rum och får mat lagad till mig varje kväll av våran huskock Tarek. Idag blir det spagetti och köttfärsås. mumsfilibabba!

valvaka

Nu har vi valvaka hemma. Tyvärr så börjar jag jobba klockan 8 imorgonbitti, men ännu en natt utan sömn klarar jag nog.Inatt kollade vi på film, vilket slutade med att vi vaknade vid halv sex imorse sovandes på golv och soffor och undrade alla hur filmen slutat. Men nu hoppas vi på Obama och inte en 71-årig gubbe som ska fortsätta kriga på.
På återseende

bilder



Hur kul som helst att vara lokförare och flyga öer bilar



Tågvagnen




Några av mina sambosar




Min ansiktsmålning på Marvin var den absolut bästa


hemmastadd

Nu har jag flyttat in ordentligt och haft min första middag i nya huset. igår hade mina sambos brakfest i gamla tågvagnar på ett tak i shoreditch. Har alltid undrat vad som varit i dem när jag gått förbi men nu vet jag att det är kontor. Hur kul som helst hade vi i alla fall. Vi målade våra ansikten och spelade in video till deras spelning i danmark om några veckor. Bilder kommer om ett tag. Nu ska vi snart äta pannkakor med nutella och banan, Mums!

RSS 2.0