Love England! ...

Love England! Haglade en massa på mig idag när jag skulle gå hem från affären. Så himla mysigt.
Det som är ännu mysigare är att jg känner mig som en hamster. Visdomstandhellvetet är en pina. Idag är absolut värst dagen hittills, tror jag har lite feber också. Det är någon slags inflammation som blivit runt tanden och det gör ont som sjutton och är svullet. Använt min munregngöring som jag fick sist av tandläkaren sist det blev så här  men det hjälper inte. Det sista jag vill är att gå till tandläkaren här. Förmodligen hur dyrt som helst och jag har ingen aning om hur systemet funkar. Tills dess så är det väl bara att tugga värktabletter och skölja munnen

förrästen en jäkla tur att jag inte bokade hemresan till jul med Sterling. Det hade ju varit lagomt kul. Får nu hoppas att inte British Airwys eller Ryan Air går ui graven.

flytt

Nu har jag bestämt mig och i helgen så blir det flytt 2-3km norrut. Killarna jag flyttar in hos är så himla schyssta. Först så skulle jag betala 290/mån, sedan frågade jag hur mycket räkningarna låg på i månaden så dom att jag inte skule bry mig om det, men jag insisterade så nu ska jag betala 300/mån inklusive räkningar. helt sjukt billigt då det ligger i jätte bra område och jag får en dubbelsäng :)
idag har jag varit hemma med en massa huvudvärk. Verkar nästan som att min migrän är på väg tillbaka, men nu ska jag vända på mig och sova 10timmar till.
Måste förrästen nämna en sak om gårdagen. På eftermiddagen lyssnade jag på P3 genom interner och de sa att det skulle snöa i norra dalarna, var dock inte riktigt berädd på att det skulle komma en snöstorm även här på kvällen. Skulle gå till tunnelbana och fick en chock när det var vitt i hela luften och massa slask på backen. Kom då på att jag inte upplevt snöfall på två år. Var ju här hela förra vintern och när jag var på besök hemma så snöade det ingenting. Var snö här i london en aprillmorgon men det han försvinna innan jag gick ut. snart är det jul också :)

- You've ...


- You've got a pretty big bum for a white chick.
- THANK YOU!?!?!
- That's a very nice compliment for a black girl.
- But i'm white!
- That's true...sorry....

beslutsångest och tandvärk

Igår åkte Lina hem och livet går tillbaka till det vavliga igen. Varit jättemysigt när hon varit här och ja tog bara en dag semester men det känns som jag varit ledig i en vecka. Har bara jobbat två dagar av sex och är ledig idag igen. Tyvärr så blir det en ganska tråkig ledig dag eftersom ingen annan som jag känner är ledig och det är sista dagarna innan lön. Dessutom vaknade jag av att det dånade i hela huset och Kuh kom inspringande i mitt rum. Tydligen så är det två snubbar typ hela dagen som ska byta ut ett fönster, så jag gömmer mig innne på mitt rum. Dom jäkla visdomständer har satt igång igen också. Ska det verkligen ta mer än tre år för några små tänder att växa ut? När man tappade mjölktänderna hade man ju nya nästan på en gång. Tandläkarn har alltid sagt till mig att jag bara har visdomständer i underkäken, men nu har det börjat poppa ut en i överkäken också som en liten överraskande extrapresent.

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med flytten heller. Jag känner för att göra något impuslivt som att flytta ihop med fem danska musiker. Men samtidigt så vet jag ju inte om det kommer funka och då måste jag hitta ännu ett nytt hem, vilket inte kommer vara svårt men ganska drygt. Jenny kommer ta över mitt rum om inte mina sambos vägrar, men det har jag svårt att tro.




LDN

Ikväll har jag och lina myskväll med Lily Allens låt LDN, london filmen Love Actually, choklad och tacochips. Igår var det utekväll med den vabliga torsdags rutinen som börjar på stammispuben The Crown, vidare på indierockstället Metro och sedan avslut på Punk. Vi hade trevlig med åkte hem ganska tidigt. På dagen blev shoppingrunda och jag köte äntligen stövlar. Ingen av dem jag la upp tidigare, blev ett par som vi fick in förra veckan med ganska grov klack. Lina shoppade klocka och Sonic Youth t-shirt. Det blev också standard budget luchen med chips (pommes) och majonäs. Inte så nyttigt men mättande. Idag sov alldeles för länge, men tog oss sedan till Camden market och promenerade till Primrose Hill. Lina utnyttjade min personalrabatt och köpte converseskor till sig och själv och sin nya kärlek.

Jag har ett stort problem. Mitt abbonemang har blivit avstängt. Dom har inte skickat en enda räkning till mig och jag ringde dom tidigare i veckan och då sa dom att det blivit något fel men dom skulle skicka räkningen på en gång. Idag fick jag ett brev från banken som sa att ett autogiro från Vodafone inte gått igenom eftersom jag inte har några pengar på kontot. Men jag sa till dom från första början att jag ville ha räkningar och inte autogiro, men snubben jag pratade med på telefon i veckan gjorde tydligen en autogiro. Så nu kan jag inte ringa eller skriva sms. Men jag kan ta emot sms och samtal. Kul jul och jag kan inte betala förräns jag får lön nästa fredag.

Måste brätta om när vi skulle laga pasta igår. Lina skulle ha krydda på sin men skruvade lite fel och fick hela kryddburken på pastan och resten av köket. Två minuter senare skulle jag ha olivolja på min. Tar istället vinflasken och häller över hela bänken och  pastan. Vi kommer verkligen bli bra hemmafruar.



Pub



Man ser lite av mina nya boots, klacken är grov och träaktig

hmm...

får man vara lite kär i en nyss fyllda 18-åring, eller är det en aning snusktantvarning?
yngre än min bror...

lina & hoxton



JätteEmilie och FavvoLina

Imorgon kommer Lina äntligen på besök :D Ska bli hur roligt som helst. Tyvärr så får hon ligga skavfötters med mig i sängen men hon överlever nog även om jag är allt annat än en dröm att sova med, en täcketjuv med lite smått våldsamma utbrott och nattliga monologer. Klockan halv ett ska jag hämta upp henne på Liverpool st. Om den smidiga flickan lyckas ta sig förbi alla passkontroller det vill säga. Hon upptäckte nämligen igår att hennes pass gått ut i våras och måste fixa ett provesoriskt pass på flygplatsen. Verkligen en sådan grej som jag skulle kunna göra.

Jag har fått erbjudande om nytt boende som jag förmodligen kommer att ta. Det är ett rum i Hoxton med några danska killar som är kompis med Chau. Lite billigare kommer det att bli och dessutom är det i ett hus med stort kök, vardagsrum och bakgård. Börjar tröttna lite på att bo i en lägenhet där man kommunicerar till största del genom lappar på kylskåpet och i princip bara snackar räkningar. Det är bara Kat som jag endå har en någorlunda kompisrelation med, men vi har ju ingen stans man bara kan vara förutom sina rum och då blir man ju därinne också. Gillar att det är privat men trivs inte så mycket i det bajs-orangea heller så det kan bli kul att bo med lite mer likasinnade människor. Ska dit på söndag och prata allvar. Har jag tur så flyttar Agnes kompis Jenny in i mitt rum. Vi får se hur det löser sig.

Jag och Chau sökte ju extra jobb förra veckan, men det verkar inte bli något flyers-utdelande för oss.




Här slänger jag med håret på en fest för någon månad sedan, i vad som kan bli mitt nya hem.

lund och uppsala

Då var denna termins sökning till universitet gjord. Sökte ekonomie kandidatprogrammet i Uppsala som ett och samma program i Lund som tvåa. Enda skolorna jag kan tänka mig som erbjuder ekonomi från och med vårterminen. Kommer med stor sannolikhet inte tacka ja, men får jag ett ryck har jag i alla fall chansen. Usch tänk om jag blir revisor...

extra jobb

Igår kom jag hem från jobbet klockan sex. Sov klockan åtta redan. Vaknade sedan igen vid två på natten och kollade senaste Californication och Gossip Girl avsnitten för att sedan sova ytterligare sex timmar till tio. Regebunden sömn funkar verkligen inte för mig. Natten innan sov jag fyra timmar och natten innan det 11.
Idag har jag hängt med min vän Chau hela dagen. Först åt vi jätte god asiatisk lunch, £3,50/rätten, hur billigt som helst. Jag får dock inte göra av med pengar innan Lina kommer och hälsar på nästa vecka så Chau bjöd mig på större delen, vilket var ännu bättre :) Sedan traskade vi runt hela Soho i jakt på extra jobb som flyers utdelare åt klubbar, men utan lycka. Åkte sedan till Old Street och Shoreditch men det gick inte heller nå bra. Vi blev hungriga igen och drog då hem till mig och käkade färskt tortellini med pesto och getost som jag hade i kylen och gick in på internet och där var lyckan på jobb större. Vi har nu sökt flyers jobb och man får betalt direkt i handen efter skiftet. Förhoppningsvis får jag jobba i helgen. Vilket skulle vara guld värt. Fyra timmar kan man ju ödlsa en kväll och få en 500kr direkt i handen.

Jag tror inte en av mina sambos gillar mig. Tyskan som bor i rummet på nedervåningen. Hon skrek åt mig förra veckan för att jag glömde stänga dörren helt till köket när jag gjorde en smörgås och hon vaknade. Bad om ursökt dagen efter och fick tillbaka "ok, bara det inte händer igen", när det var hon som överreagerat. Igår när jag kom hem hade hon skrivit lappar med sitt namn på alla sina grejer. Dom andra har hon ju bott med i flera år så jag antar att hon tror att jag använt hennes saker. Men det enda jag gjort är att snott lite lite salt en dag för två veckors sedan, för att mitt stod uppe på rummet. Hon kanske märkte det, haha. Men hon är ingen trevlig människa allmänt så jag tar det inte så hårt direkt.
Nu ska jag diska lite och sedan blir det lite mer seriekollande. Dåligt att jag bytt ut böcker mot serier...

London 21 grader



Sol på min innergård


Idag är det 21 grader och sol ute. Inte illa för att vara mitten på oktober. Fjärde eller femte dagen med t-shirt väder och närmare 20grader. Har dock inte varit ut än men BBC sa att det var så varmt. Söndag idag vilket betyder lugn frukost på sängen, men ska möta Agnes och Jenny på brick lane om ett tag och njuta lite av marknaden, musik och människor.
Igår blev jag jätte förbannad. Enligt vårat kontrakt med Office så ska vi befinna oss på jobbet en kvart innan skiftet börjar. Normalt så kan jag tycka att det är en OK grej, men när jag får skäll för att komma fem i halv, när skiftet börjar halv och sedan för andra lördagen i rad jobba EN OCH EN HALV TIMME GRATIS, för att dom inte kan sätta in tillräckligt med folk på stängning. Ska nog försöka hitta ett nytt jobb snart, men min provosion är så bra just nu och dom har gett mig ledigt över jul. blir hemma fem dagar iår, 21-26 :)
I torsdags var jag och Agnes till Greenwich och det var jätte fint och mysigt. Promenerade runt hela kullen och hamnade i en lite park som jag är säker på att en scen fårn en film är inspelad. Det är en film från 60- eller 70-talet som handlar om en fotograf som är ett svin. Så smygknäpper han bilder på ett par i den parken och sedan inleder han ett förhållande med kvinnan. Någon som kan hjälpa mig vilken film det är? den är baserad på någon kult-fotograf. Hur som helst hade vi otroligt mysigt den dagen, ibland är det skönt att turista lite som att ta kort på nollmeridianen.



Självutlösning på kameran




Londons bästa utsikt




Nej jag är inte gravid, glömde bara att dra in magen. Nu är jag världstid +-0

tåg


Idag slutade jag klockan fem, men kom hem strax efter sju. Ibland hatar jag den här staden och alla jäkla människor som är över allt. 40 minuters kö på posten. 50minuter för att gå på affärn och köpa mat för några dagar och sedan när man väl ska ta tunnelbanan hem får man vänta tre tåg för att huvudtaget komma på ett. Och då när man väl trängt sig på, står man som packade sillar. Man behöver inte äns hålla i sig för det är helt omöjligt att ramla och svetten rinner över hela kroppen. Nu är allt bra igen och jag har har gjort god tonfiskwok med nudlar. I lördags gick jag ut med mina favoritjobbarkompisar och vi hade verkligen tokroligt. Dagen på jobbet hade varit hemsk och vi kom inte ut ur butiken förräns närmare tio, det är två timmar städning och skolådesortering. Vi kände att vi var värda puben då, men sedan fortsatte det till Afterschool, billig och bra klubb i holborn och efter det blev det nattlig vandring och av någon anledning så frossade vi i "dodgy hotdogs". Sådana där sjukt snuskiga gråa varmkorvar som dom säljer på gatan med stekt lök på. Men just då var det väldigt mumsiga. Kom hem närmare sex på morgonen så det blev inte mycket gjort igår förutom filmtittande och god indisk mat.



Kaya som rysk tiggare/ Easter bitch = påskkärring




Ladies




Kaya och Simon myser på Afterschool




Jack på dansgolvet




Jag och Nicola


stövlar

hjälp mig bestämma vilka stövlar jag ska köpa. rabatt skall utnyttjas!


hålligång

Äntligen har jag en hemmakväll med mina nyinköpta vanilj-ljus och lasagne. Varit väldigt mycket fläng den här veckan. En misslyckad utekväll i onsdags då jag åkte hem med huvudvärk vid halv ett och igår gjorde jag och Agnes ännu en torsdag på metro. Bra musik mindre bra människor. Men så är det alltid. Var ledig i onsdags men tvingades åka in till jobbet klockan nio på kvällen för ett möte jag visste att jag inte skulle få ut något av och det fick jag inte heller. 2½timme av repetion på det dom säger varje dag.
I förrgår kom hösten till London och nu är det plötsligt svinkallt. Förra helgen satt jag och en jobbarkompis som heter Kay-Lee i bara linne och kjol och käkade lunch i skuggan. Idag kändes min höstjacka alldeles för tunn och när jag gick upp i morse trodde jag att jag skulle förfrysa i mitt rum, fast fönstret varit stängt och jag hade sällskap av Agnes. Men det är väl bara att vänja sig.




McDonalds på hemfärden



RSS 2.0